BÍDOVÁ, V. Sledování změn chemických parametrů vinného moštu během kvasného procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Vránová, Dana

Cílem práce bylo zhodnotit změny vybraných chemických parametrů během kvašení vinného moštu v závislosti na způsobu agronomického ošetření vinné révy. Studentka pracovala celkem pečlivě, rezervy měla ve vyhodnocení získaných výsledků a v celkovém přístupu k práci.

Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vespalcová, Milena

Předložená bakalářská práce posluchačky Veroniky Bídové je orientována na popis technologického procesu výroby vína. Kromě vlastního kvasného procesu jsou v práci krátce zmíněny i choroby a vady vína, stejně jako základní metody zkoušení vín. V experimentální části práce byly stanoveny 3 parametry popisující kvalitu vína. Bakalářská práce je sepsána přehledně na 52 stranách, je opatřena ilustrativními a správně citovanými obrázky. Rovněž informační zdroje jsou citovány příslušným způsobem. Autorka mohla však uvést více zdrojů cizojazyčných. Výsledky experimentů jsou shrnuty do přehledných tabulek a znázorněny správně popsanými grafy. Připomínky mám k jazykové stránce bakalářské práce, občas se vyskytne i gramatická chyba (např. str.32, kapitolka 2.10.: Nezdravé vína jsou takové vína...). Dále si myslím, že by autorka nemusela samostatně číslovat kapitolky, které jsou tvořeny dvěma či třemi větami. Diskusi výsledků a formulování závěrů práce mohla autorka ještě více rozvinout. Předloženou bakalářskou práci Veroniky Bídové celkově považuji za celkem zdařilou, doporučuji k obhajobě a celkově hodnotím známkou velmi dobře/B.

Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 38905