DOLNÍČEK, P. Zpracování obrazů při perfúzním zobrazování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Mikulka, Jan

Student zpracoval problematiku perfúzního zobrazování. Prostudoval vnitřní strukturu formátu DICOM, kterou využil při implementaci navržených metod pro automatické načítání kompletní studie pacienta. Dále popsan základní parametry pro klasifikaci mozkového tumoru. Navržené metody implementoval v prostředí Matlab a vytvořil grafické rozhraní. Práce je na dobré odborné úrovni, obsahuje však několik formálních nedostatků.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Dvořák, Pavel

Student v práci řeší velice zajímavou a v praxi využitelnou problematiku. Zadání bylo zcela splněno. Byly vytvořeny funkční skriptky v programu MATLAB. Práce je psána srozumitlně, přesto se zde objevuje několik chyb - např. v kap. 2.1 a později i v seznamu zkratek student udává, že MRI je označení magnetic resonation imaging. Správně má být magnetic resonance imaging. Dále v kap. 1.2.2 udává, že "T2 křivka je závislost nárůstu hodnoty magnetizace ve směru osy Y". T2 křivka ovšem ve skutečnosti udává pokles magnetizace ve směru osy Y. Poslední výtkou je styl odkazování na zdroje v textu. Odkazy jsou uvedeny vždy až na konci velkých bloků textu, není poté ovšem jasné, z které literatury pochází jednotlivé části, především rovnice. V některých podkapitolách (konkrétně 1.2.1 a 5.1.4) nejsou zdroje uvedeny vůbec. Přes uvedené výtky je práce na vysoké úrovni a proto navrhuji hodnocení A - 92 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 52086