MARKOVÁ, L. Zástupce drobného ovoce - rybíz a jeho nutriční charakteristiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Tato bakalářská práce je věnována rybízu, jakožto tradičnímu zástupci drobného ovoce. Rybíz je nutričně velmi cenné ovoce a je také cennou surovinou pro potravinářský zpracovatelský průmysl. V posledních letech však jeho tuzemská produkce prudce klesá. Posluchačka pracovala na zadaném úkolu samostatně a svědomitě. Při práci s literaturou se dobře orientovala v cizojazyčných textech. Ke krátké experimentální části přistupovala aktivně, práci si dokázala dobře organizovat. Poznatky ze zadané literární rešerše i záznam své experimentální práce shrnula do přehledné formy odborného textu. Bakalářskou práci Leony Markové doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

Tato balakářstá práce přináší informace o složení, pěstování a využití rybízu ve výživě člověka včetně metod ke stanovení nutričně významné skupiny anthokyanů. Práce je na dobré formální i věcné úrovni, je zpracována na 42 stranách s 12 přílohami a 34 správně citovanými literárními zdroji. Výsledky jsou přehledně graficky zpracovány formou tabulek a grafů. Chybí mi zde vysvětlení a diskuse k získaným závislostem koncentrace anthokyanových barviv na teplotě a čase. Mám připomínku k literárnímu zdroji 33 -nerecenzovaný zdroj Práce splnila všechny body zadání, proto doporučuji k obhajobě a hodnotím výborně A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 36499