MARKOVÁ, L. Zástupce drobného ovoce - rybíz a jeho nutriční charakteristiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Tato bakalářská práce je věnována rybízu, jakožto tradičnímu zástupci drobného ovoce. Rybíz je nutričně velmi cenné ovoce a je také cennou surovinou pro potravinářský zpracovatelský průmysl. V posledních letech však jeho tuzemská produkce prudce klesá. Posluchačka pracovala na zadaném úkolu samostatně a svědomitě. Při práci s literaturou se dobře orientovala v cizojazyčných textech. Ke krátké experimentální části přistupovala aktivně, práci si dokázala dobře organizovat. Poznatky ze zadané literární rešerše i záznam své experimentální práce shrnula do přehledné formy odborného textu. Bakalářskou práci Leony Markové doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou výborně/A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Tato balakářstá práce přináší informace o složení, pěstování a využití rybízu ve výživě člověka včetně metod ke stanovení nutričně významné skupiny anthokyanů. Práce je na dobré formální i věcné úrovni, je zpracována na 42 stranách s 12 přílohami a 34 správně citovanými literárními zdroji. Výsledky jsou přehledně graficky zpracovány formou tabulek a grafů. Chybí mi zde vysvětlení a diskuse k získaným závislostem koncentrace anthokyanových barviv na teplotě a čase. Mám připomínku k literárnímu zdroji 33 -nerecenzovaný zdroj Práce splnila všechny body zadání, proto doporučuji k obhajobě a hodnotím výborně A
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 36499