HEMZOVÁ, K. Marketingový audit spokojenosti zákazníků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou, diplomantka prokázala odborné znalosti, schopnost samostatné práce při naplánování a provedení výzkumu a generování možných opatření - práce tak odpovídá požadavkům. V rámci diskuse prosím odpovědět na tyto dotazy: Do jaké míry by navržené zvýšení množství "rozvážených" jídel vedlo k potřebě změnit stávající organizaci přípravy stravy? Jak ovlivňuje návštěvnost restaurace Varna její "neuspokojivé" umístění ve vyhledávačích? Jakými opatřeními lze zvýšit dopad/vliv sociálních sítí na návštěvnost tohoto typu stravovacích zařízení?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cílem práce je vymezit kritické faktory, ovlivňující spokojenost zákazníků restaurace Varna a navrhnout taková opatření, která by vedla ke zvýšení této spokojenosti. Cíle byly splněny, s drobnými nedostatky, ke kterým se vyjádřím v dalším textu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postup řešení odpovídá analyzované problematice - nejspolehlivějším způsobem (ne-li jediným), jak zjistit úroveň spokojenosti - je založený na dotazování. V souladu s "logikou" zpracování tématu v DP je také struktura práce - od teoretického vymezení, přes analytické části k návrhům. Kladně hodnotím snahu o algoritmizaci postupu výpočtu indexu spokojenosti zákazníků.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Diplomantka získala řadu cenných dat od respondentů, nicméně zde vidím největší rezervy v práci: interpretace výsledků, zjištěných dotazováním, je poměrně "plochá", diplomantka nedokázala využít získaných dat k hlubšímu "vhledu" do myslí a pocitů zákazníků (zejména nedostatečnou propracovaností analýz z pohledu různých skupin respondentů).
Praktická využitelnost výsledků B Diplomantka podává řadu námětů, tyto jsou směřovány do potenciálně přínosných oblastí a mohou sloužit jako dobré východisko pro realizaci potřebných opatření.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Z hlediska používané terminologie a odborné jazykové úrovně nemám připomínky, rušivě ale působí nedodržení jednotného formátu odstavců (různé řádkování odstavců - viz např. str. 83, 106...).
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Bez připomínek
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Čejka, Petr

Práce je systematicky zpracována jak po teoretické stránce, tak v rámci analýzy a návrhových doporučení. Doporučující návrhy jsou odpovídající oblastem i výsledkům výzkumu. Výběrový soubor výzkumu mohl být vzhledem k jeho charakteru rozsáhlejší, toto však lze pochopit vzhledem k neochotné spolupráci s podnikem, která je v práci vysvětlena. Závěr práce by mohl více shrnovat konkrétní výzkum a návrhy. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 109927