DEMOVÁ, R. Návrh systémů pro cílený transport sloučenin se sladkou chutí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Bakalářská práce byla zadána jako náhradní téma až v polovině zimního semestru akademického roku 2014/15. Jedná se o zcela nové téma, dosud neřešené. I přes počáteční potížee a celkovou časovou tíseň bakalářka splnila všechny zadané cíle práce a vypracovala velm zdařilou práci s novými poznatky. Práce byla zaměřena na přípravu organických nanočástic s navázanými látkami sladké chuti za účelem využití jako náhradního sladidla. V rámci práce bylo třeba zvládnout řadu různých technik a tvůrčím způsobem rozvíjet téma. Kromě metod přípravy částic a analýzy řady sladidel metodou HPLC/RI bylo třeba aktivovat povrch částic studeným plazmatem. K charakterizaci případných změn struktury částic byly využity techniky FTIR a Ramanova spektroskopie, k vizualizaci a charakterizaci částic včetně stability v modelovém prostředí byly využity mikroskopické techniky a DLS. Kombinací uvedených metod ve spojení se zájmem bakalářky o řešené téma a houževnatostí byla vypracována zajímavá piliotní studie s možností dalšího rozvíjení. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji celkovou známkou "výborně (A)".
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práca je po formálnej a obsahovej stránke spracovaná výborne. Študentka splnila všetky zadané požiadavky pre jej vypracovanie. V práci sa len v malej miere vyskytujú drobné štylistické a formálne chyby. Z týchto možno menovať oddelený popis k obrázku č. 26 až na ďalšej strane. Tieto chyby však nijak podstatne neovplyvňujú kvalitu práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 82971