ČECHOVÁ, P. Studie proveditelnosti a zhodnocení rizik nově budované podnikatelské jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Práce svým zaměřením a zpracováním odpovídá zadání. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Vaše doporučení je realizovat rozšíření cukrářské výroby. Jaká je reakce majitele podniku?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Hlavním cílem práce bylo zhodnotit možnost rozšíření podnikatelských aktivit a příslušných rizik ve vybrané společnosti o cukrářskou výrobu a její distribuci. Cíl práce považuji za splněný.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretický část práce svou strukturou i obsahem odpovídá potřebám dle stanovených cílů. Je zpracována přehledně a na dobré odborné úrovni.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B V analytické části oceňuji dobře zpracované jednotlivé dílčí analýzy, byť v některých pasážích mohly být méně popisné a detailnější. Oceňuji vlastní zpracovaný výzkum odhadu poptávky po cukrářských výrobcích. Závěry z analýz jsou logicky a systematicky shrnuty ve SWOT analýze.
Odborná úroveň diplomové práce B Celková odborná úroveň práce je velmi dobrá, v návrhové části je dobře sestavený podnikatelský plán a na základě analýzy a zhodnocení rizik a zhodnocení ekonomické realizovatelnosti autorka doporučuje realizaci.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Práci považuji za prakticky využitelnou.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Práce s literaturou je na odpovídající úrovni.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kada, Tomáš

Diplomová práce studentky Bc. Pavly Čechové odpovídá zadání. V teoretické části jsou logicky a přehledně shrnuty postupy při sestavení podnikatelského záměru, metody analýzy podniku a možných rizik. V praktické části pak studentka vychází z aktuálního stavu podniku a přistupuje prakticky k rozšíření o cukrářskou výrobu. Jsou zde zpracovány veškeré záležitosti potřebé pro vybudování a chod výroby. Od potřebné investice, organizace, následného provozu, marketingu, prodejní strategie, zohlednění silných i slabých stránek, možných rizik a příležitostí. Je zpracována také cenová politika a návratnost investice. Mimo jiné studentka čerpá z vlastních zkušeností a je proveden také praktický průzkum trhu ohledně zájmu o nové služby. Výsledkem práce je realizovatelný podnikatelský záměr s janým životaschopným cílem. Práce je psána systematicky s logickou návazností s dorbou grafickou a gramatickou úpravou. Práce svým rozsahem a obsahem odpovídá diplomové práci, proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116525