SEIDLOVÁ, K. Vliv teploty a sucha na obsah proteinů gliadinové frakce u dvou odrůd pšenice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.
Předložená bakalářská práce je součástí rozsáhlejšího experimentu Ústavu výzkumu globální změny AV ČR. Mohu konstatovat, že zadání bylo beze zbytku splněno, materiál a metody byly popsány dostatečně podrobně, výsledky jsou přehledné. Velmi kladně hodnotím diskusi, v níž autorka konfrontuje svoje výsledky s výsledky jiných autorů. Závěry jsou jasně formulovány. Bakalářka byla v práci aktivní, pracovala systematicky a pečlivě a nastalé problémy pravidelně řešila s vedoucím práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Předložená bakalářská práce je velmi přehledně zpracovaná. Po detailním úvodu je popsána podrobně použitá metodika. Výsledky jsou přehledně zpracované ve formě grafů. V metodikách mi chybí informace o statistické metodě použité při vyhodnocení výsledků. Ve výsledcích se uvádí informace o statistických rozdílech pouze v textu a nejsou uvedeny v grafech a chybí hodnoty výzmnamnosti. V práci je několik drobných překlepů. Chybí mi také informace o původu a genetických rozdílech testovaných odrůd a v diskuzi a závěru bych uvítal širší diskuzi s ohledem i na další faktory, které byly v rámci projektu UVGZ sledovány. Celkově působí práce kompaktním dojmem a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 108416