Správa a řízení společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce je analýza správy a řízení ve společnosti Cyrrus, a. s. V první části práce jsou vyjmenovány jednotlivé přístupy správy a řízení společnosti, včetně přístupu aplikovaného na obchodní společnosti v České republice. V praktické části jsou aplikované teoretické poznatky na konkrétní společnost. Pomocí ekonomické analýzy a analýzy dodržování Kodexu správy a řízení společností založený na Principech OECD 2004 zhodnotím účinnost správy a řízení v dané firmě a navrhnu doporučení, které by vedlo ke zlepšení situace Corporate Governance.
The aim of the master’s thesis is to analyse the corporate governance in the Cyrrus, a. s. In the first part of the thesis, particular approaches to corporate governance including an approach used in trading companies in the Czech Republic are appointed. Further, in the practical part, theoretical knowledge to a particular company is applied. With the help of the economic analysis and the analysis of compliance with the Code of Corporate Governance Principles, based on the OECD 2004, the work will evaluate the effectiveness of governance in the particular company and propose recommendations that would lead to an improvement of the situation.
Description
Citation
PTÁČEK, P. Správa a řízení společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-07
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO