Studium Stirlingova termodynamického oběhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je seznámení s termodynamickými ději Stirlingova cyklu a teoretická analýza podle Gustava Schmidta. V první části je uveden princip Stirlingova cyklu a rozdíl mezi ideálním a skutečným cyklem. V další části je představeno, krok po kroku, odvození teoretického výpočtu Stirlingova cyklu podle Gustava Schmidta. V poslední části práce jsou graficky vykresleny závislosti poměrného výkonu Stirlingova motoru na jeho parametrech odvozených ze Schmidtovy teorie.
The purpose of my thesis is to introduce the Stirling cycle as a thermodynamic cycle and introduce theoretical analysis due to Gustav Schmidt. First part concentrates on principle of Stirling cycle and on the differences between the ideal and real cycle. Next part introduces step by step a derivation of theoretical analysis of the operation of Stirling engines due to Gustav Schmidt Last part graphically investigates the dependence of principal design parameters of Schmidt analysis on power parameter of Stirling engine.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Studium Stirlingova termodynamického oběhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO