Dvoupásmová anténa s kruhovou polarizací pro pásmo 145 a 435 MHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na dvoupásmovou kruhovou polarizovanou anténu, která je určena pro příjem na radioamatérských frekvencích 145 a 435 MHz. Nejdříve práce popisuje principy antén, poté se práce soustřeďuje na návrh a simulace. Anténa je simulovaná v programu 4nec2 a CST MICROWAVE STUDIO.
The project is focused on the dualband circularly polarized antenna, which is designed for receiving amateur radio frequencies income 145 and 435 MHz. First the work describes the principles of the antennas, then it focuses on the design and simulation. The antenna is simulated in the program 4nec2 and CST MICROWAVE STUDIO.
Description
Citation
URBÁNEK, T. Dvoupásmová anténa s kruhovou polarizací pro pásmo 145 a 435 MHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO