Datové přenosy v sítích GPRS a EDGE

No Thumbnail Available
Date
Authors
Slovák, Jiří
ORCID
Advisor
Hanus, Stanislav
Referee
Ries, Michal
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je koncipována, jako součást inovace laboratorní úlohy předmětu Rádiové a mobilní komunikace. Stěžejní částí projektu je vytvoření komplexní GUI aplikace v programovém prostředí MATLAB, umožňující měření rychlosti datových přenosů v sítích GPRS a EDGE, komunikaci s použitým modemem prostřednictvím virtuálního sériového portu a další funkce, týkající se dané problematiky. Problematika je nejprve podrobně rozebrána na bázi teoretické, se zaměřením zejména na fyzickou vrstvu výše zmíněných mobilních technologií. V praktické části jsou stručně nastíněny mechanismy, jichž bylo při vývoji využito. Následuje podrobný popis samotné aplikace, vytvořené z využitím získaných teoretických poznatků.
The thesis is conceived as a part of the laboratory task innovation in subject Radio and mobile communications. The main part of the project is to create a complex GUI application in MATLAB programming environment that mediates measuring of bitrate in GPRS and EDGE networks, communication with used modem via virtual serial port and consists of other related functions. The problematics is at first described in detail on theoretical basis with special focus on physical layer of mobile technologies mentioned above. In practical part, there are briefly outlined mechanisms that were used during development. The following part consists of a detailed description of the application itself, created using gained theoretical knowledge.
Description
Citation
SLOVÁK, J. Datové přenosy v sítích GPRS a EDGE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Ing. Juraj Gazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO