Měřič magnetického pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce shrnuje známé metody měření magnetických polí a veličin. Jsou zde uvedeny jednotlivé metody a popsány jejich principy i problémy při jejich použití. Součástí práce je návrh laboratorního přípravku pro výuku předmětu Elektrotechnika 1. Jedná se o magnetická měření ve vzduchové mezeře buzeného jádra. Druhá část práce se zabývá realizací tohoto přípravku, jež pro svou funkci a zpracování dat využívá mikrokontrolér. Jsou zde rozebrány možnosti funkcí a řízení periferií připojitelných k mikrokontroléru, jež zajišťují práci s přípravkem. Nedílnou součástí přípravku je jeho mechanická část.
This thesis summarizes well-known methods of magnetic fields and quantities. Particular methods and their principles are discussed and problems at usage are described as well. The proposal of laboratory product construction for teaching of subject Electrical engineering 1 is first part of the thesis. It is a case of magnetic measurement in the gap of the core excitation. The second part of the thesis describes design of the realization of the laboratory product. A microcontroller is used for data processing. There are discussed the possibilities of functions and the periphery control of connectable to microcontroller.
Description
Citation
REJNUŠ, M. Měřič magnetického pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Ing. Juraj Gazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO