Možnosti narušení bezpečnosti bezdrátové přístupové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce „Možnosti narušení bezpečnosti bezdrátové přístupové sítě“ se zabývá problematikou bezdrátových přístupových sítí, které jsou v současné době velice rozšířené. Hlavním cílem je realizace útoků na bezdrátovou přístupovou síť chráněnou různými široce používanými metodami. Práce poukazuje na hlavní bezpečnostní nedostatky, které vznikly při návrhu těchto sítí. V praktické části jsou tyto bezpečnostní mezery využity pro realizaci útoků. Dále jsem věnoval pozornost možnostem odposlechu těchto sítí.
Master´s thesis „Security risks of wireless access networks“ deals with wireless access networks, which are the most widespread in this time. The main target is realization of attacks wireless access networks protected by various using methods. This thesis shows main securities gaps, which originate from project this networks. These securities gaps are used for realization attacts in practical part. In the next part I took attention of network´s monitoring possibilities.
Description
Citation
ŠPIDLA, M. Možnosti narušení bezpečnosti bezdrátové přístupové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Jak se podle vás staví k otázce bezpečnosti poskytovatelé bezdrátového připojení v ČR? Jaké používají bezpečnostní mechanizmy a jsou tyto mechanizmy dostatečné nebo to nechávají spíše na koncovém zákazníkovi? V závěru práce popisujete open source projekt FreeRadius a uvádíte, že jeho hlavní nevýhodou je finanční zátež. Můžete to blíže specifikovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO