Časovací spoušť pro digitální fotoaparát

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je teoretický návrh a realizace zařízení pro externí spouštění fotoaparátu Nikon D3100, která pracuje v režimech: klasického pořízení snímku, časové spouště, bulb režimu, sériového snímání a časoměrného režimu. Jádrem tohoto zařízení je mikrokontrolér ATmega8 od firmy Atmel. Pro zobrazení informací o aktuálně nastaveném režimu, popřípadě časovém údaji, je použit maticový LCD displej o velikosti 8x2 znaků. Externí spoušť se připojuje k fotoaparátu konektorem DC-2. V této práci je popsána problematika mikrokontrolérů a LCD displejů. Dále je zde navrhnuto blokové a funkční schéma této časovací spouště a je zde i podrobně rozebrán obslužný program realizované externí spouště, která je v příloze fotograficky zdokumentovaná.
Goal of this project is teoretical design of device for external start-up Digital camera Nikon D3100, which works in modes: classic shot, timebase start-up, bulb mode, series shot and timelapse mode. Core of this device is microcontroller ATmega8, made by Atmel company. For displaying of information about currently working photographic mode or time sign, is use LCD display 8x2. External trigger is connected to camera by DC-2 connector. In this project describing issues of microcontrollers and LCD display. Further this project including block diagram and functional diagram of this time trigger and there is also described program on external remote kontrol, which is in annex to the photographically documented.
Description
Citation
ŽIVNÝ, J. Časovací spoušť pro digitální fotoaparát [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Jana Olivová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje postupy a výsledky řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO