Lávka pro pěší v Nové Karolině v Ostravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh a posouzení ocelové konstrukce lávky pro pěší. Lávka překlenuje pozemní komunikace a železniční trať. Jedná se o návrh nové konstrukce v Nové Karolině v Ostravě. Lávka má rozpětí 200 m. Nosnou konstrukci tvoří dvě dvojice k sobě skloněných oblouků vetknutých do základů. Na oblouky je zavěšena mostovka tvořená komorovým nosníkem. Táhla jsou uspořádána tak, aby v podélném pohledu tvořila tvar písmene “V”. Mostovka je mezilehlá ocelová ortotropní. Oblouky jsou spojeny v horní části zavětrováním. Větrové ztužidlo má tvar příhradové soustavy.
The topic of the master’s thesis is a design of steel structure of footbridge. Footbridge goes across the roadways and railway. It is a design of a new structure in Nová Karolina in Ostrava. Span of footbridge is 200m. The footbridge’s superstructure is two steel arches angled toward each other and fixed to the foundation blocks. The supporting beam of the bridge deck is connected to the arch by tie-rods. The deck beam is a welded box section. The tie-rods are arranged to the V-shaped system. Deck of footpath is semi through type and orthotropic. The arches are connected at the top by lateral bracing. Lateral bracing is Saint Andrew's Cross type system.
Description
Citation
HAVELKA, J. Lávka pro pěší v Nové Karolině v Ostravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO