Nosná ocelová konstrukce kryté lávky pro pěší mezi budovami výukového areálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem diplomové práce je návrh nosné ocelové konstrukce kryté lávky pro pěší mezi budovami výukového areálu A a D Fakulty stavební, Veveří ul. 95 v Brně. Konstrukčně je lávka řešena jako prostorová prutová konstrukce se dvěma hlavními nosníky. Nosníky jsou kombinací Vierendeelova nosníku a příhradové konstrukce. Nosníky jsou propojeny v úrovni horního a dolního pásu příčníky. Vodorovná tuhost horní a dolní plochy konstrukce je zajištěna ztužidly. Horní plocha lávky je v podélném směru vodorovná, dolní plocha lávky je zakřivená, aby byl překonán výškový rozdíl mezi budovami A a D. Toto řešení je výsledkem porovnání a zhodnocení tří variantních řešení.
The subject of this master’s thesis is to design the supporting steel structure covered pedestrian bridge between the learning area buildings A and D of the Faculty of Civil Engineering, street Veveří 95 in Brno. The construction is designed as a bridge rod spatial structure with two main girders. The girders are a combination Vierendeel girder and truss structure. The girders are connected at the level of the upper and lower band by a crosspiece. The horizontal stiffness of the upper and lower surface structure is ensured by bracing. The upper surface of the pedestrian bridge is horizontal in the longitudinal direction. The lower surface of the pedestrian bridge is curved in order to overcome the difference in height between buildings A and D. This solution is the result of comparison an evaluation of three alternative solutions.
Description
Citation
FIEDLEROVÁ, L. Nosná ocelová konstrukce kryté lávky pro pěší mezi budovami výukového areálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO