Vysílač MIDI povelů PG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou MIDI komunikace v moderním hudebním průmyslu se zaměřením na ovládání externího zvukového modulu pomocí uživatelsky jednoduchého zařízení. K realizaci byly vybrány dostupné technické prostředky jakými jsou mikroprocesor, klávesnice a LCD zobrazovač. Výrobek bude rozšiřovat možnost použití hudebních nástrojů, zejména klávesových, které kromě hraní nedisponují vlastností ovládat externí moduly kompatibilní s MIDI. Vysílač bude zapojen do řetězce MIDI systému mezi nástroj a uvažované koncové zařízení. Programové vybavení bude zaměřeno na jeden z uživatelsky nejrozšířenějších programovacích jazyků C, který právě podporuje vývojové prostředí freewaru WinAVR. Technologie AVR programátorů pak umožní implementaci programu do samotného mikrokontroléru. První částí práce je teoretický rozbor architektury MIDI rozhraní používaného v komerčně dostupných hudebních systémech od specifikace rozhraní až po použivané typy zpráv. Druhá část práce obsahuje podrobné řešení zadaného úkolu s ohledem na jeho praktické služby případnému uživateli. Pozornost je věnována návrhu jednoduché komunikace s obsluhou, technickému zpracování zařízení a programovému vybavení. Součástí je shrnutí dosažených výsledků práce a případných dalších rozšíření a aktualizací výrobku.
The bachelors thesis consider in problems of MIDI communication in musical industry with a view to control external sound module assist in user-simply equipment. For the realisation were chosen facilities such as microprocessor, keyboard and LCD display. Product will extend possibilities of usage musical instruments which, except playing, doesn’t dispose the ability to control external MIDI compatible modules. The transmitter will involve to MIDI system from between instrument and possible reflected end use device. Software will specialize on programming language C, which is one of the most wide-spread. There is development environment freeware WinAVR which supports even C language. Technology of AVR programmers will allow implementation of the program to microcontroler. The first part of thesis is analyse of MIDI interface used in commercial reachable musical systems from specification of the interface to types of messages. The second part contains of detail solution with aspect on it’s practical use to potentional user. The conclusion sumarizes of work and possible other updates and actualizations of manufacture.
Description
Citation
ČEPL, J. Vysílač MIDI povelů PG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. Ladislav Káňa (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Milan Březina, Ph.D. (člen) Ing. Václav Pfeifer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
1. Jak funguje Vaše zařízení, když je připojeno do řetězce např. mezi klávesy a syntezátor? Jak je zde řešeno předávání dat z konektoru MIDI IN na MIDI OUT? 2. Co je to režim Omni?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO