Konstrukce EC motoru s vnějším rotorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na konstrukci EC motoru s vnějším rotorem. Jejím úkolem je seznámení s konstrukcí, základními vztahy, uplatněním tohoto typu motoru, s postupem návrhu magnetického obvodu s permanentními magnety a následným návrhem motoru. Dále pak dojde k ověření navrhnutého motoru metodou konečných prvků. V neposlední řadě shrne charakteristické vlastnosti a veličiny návrhu a dojde k porovnání prvotního návrhu s dalšími dvěma návrhy s určitými změnami v oblasti zubů statoru.
This work is focused on the construction of the BLDC motor with outer rotor . Its mission is to become familiar with the design, basic relationships, applying this type of motor, the design procedure of magnetic circuit with permanent magnets, and then design the engine. Then there is a verification of designed motor finite element method. Finally, it summarizes the characteristics and parameters of the proposal and will compare the initial design with the other two designs, with some changes in the stator teeth.
Description
Citation
SMRŽ, O. Konstrukce EC motoru s vnějším rotorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Jan Krejčí (místopředseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Konstrukce EC motoru s vnějším rotorem". V průběhu obhajoby student nejprve popsal vlastnosti EC motoru, návrh EC motoru s vnějším rotorem a porovnání tři konstrukčních variant pomocí metody konečných prvků. Student následně odpověděl na všechny otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO