Digitální ekvalizér s kompresorem dynamiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je realizace digitálního ekvalizéru s kompresorem dynamiky. Diplomová práce je zaměřena na srovnání funkcí a parametrů jednotlivých digitálních signálových procesorů, určených výhradně pro zpracování zvukových signálů. Obsahuje podrobný rozbor dílčích bloků pro signálové zpracování v obvodu AD1953 a možnosti ovládání programovatelných parametrů těchto bloků uživatelem. Práce dále obsahuje srovnání vybraných A/D převodníků spolu s popisem zvoleného obvodu UDA1361TS. Také je uvedeno navržené blokové schéma výsledného zařízení. Poté jsou uvedeny možnosti řízení jednotlivých bloků v signálovém procesoru, ovlivňující zpracování signálu. Je zde rovněž představeno výsledné obvodové řešení digitálního ekvalizéru a popis programového vybavení k úspěšnému řízení zpracování signálu v obvodu AD1953. Práce popisuje také konstrukci digitálního ekvalizéru a obsahuje výsledky vybraných měření.
The aim of the thesis is to create a digital equalizer with dynamic range compression. The master's thesis is focused on the comparison of functions and parameters of individual digital processors which are given entirely for sound signals processing. It contains the detailed analysis of singular blocks used for signal processing in the circuit AD1953 and possibilities of control over programmable parametres of those blocks by a user. This thesis also contains a comparasion of the chosen A/D converters together with a description of the UDA1361TS circuit. A designed functional diagram of the final device is introduced as well. Thereafter possibilities of controling the individual blocks in the signal processor are mentioned. The final design of the digital equalizer is also introduced along with a description of software essential to a successful control over the processing of the signal in the AD1953 circuit. This thesis also describes a construction of the digital equalizer and involves results of the chosen measurements.
Description
Citation
ŠAFER, R. Digitální ekvalizér s kompresorem dynamiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO