RFID identifikace zastávek MHD pro nevidomé

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout zařízení pro identifikaci zastávek MHD pro nevidomé. Nejdříve je práce zaměřena na seznámení s problematikou systému RFID, popisuje jednotlivé části tohoto systému, jejich vzájemnou komunikaci a vyhodnocuje možnosti použití jednotlivých frekvenčních pásem. Následně práce popisuje blokové schéma celého zařízení. Dále se zaměřuje na zapojení jednotlivých bloků zařízení. Je vybrán obvod pro RFID čtecí modul, hlasový modul, výběr vhodného transpondéru pro umístění na kovové konstrukce a řídící část zařízení. U každého z těchto bloků zařízení je uvedeno schéma zapojení a popis řídícího programu. Podklady pro konstrukci zařízení jsou uvedeny v příloze.
The aim of this master’s thesis is to design a device for identification of bus stops for blind people. In the beginning the work describes information about the RFID system, characterizes each part of this system, mutual communication of its components and evaluates possibilities of RFID communication frequency bands. Subsequently the work describes the block diagram of the device and the circuit scheme of each block. Work concentrates on a selection of circuit components for the RFID transceiver, the voice module, the control module and choose a suitable transponder to place it on metal constructions. Control programs are also described. PCB design of each board, partlists and source codes are in the appendices of this master’s thesis.
Description
Citation
STRAKA, R. RFID identifikace zastávek MHD pro nevidomé [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce (RFID identifikace zastávek MHD pro nevidomé). Následně odpovídá na dotazy oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO