Průběh zakázky firmou z pohledu informačních systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V první části bakalářské práce je popsána firma, její pozice na trhu a působení vnitřních i vnějších vlivů na probíhající procesy ve firmě. Dále je zpracována teorie řízení firmy, jak z pohledu uspořádání řídících činitelů, tak i z pohledu možnosti vstupu moderních prostředků pro podporu rozhodování. Jsou analyzovány podnikové procesy při průchodu zakázky firmou přes dotčená oddělení jako, obchodní oddělení, materiálové plánování, plánování výroby, výroba a sklad. Následně je sestrojeno schéma tohoto průběhu a popsán nejdůležitější software na jednotlivých odděleních např. SAP R/3 nebo IBM HOST, který se používá pro zpracování zakázek. Jsou vytipovány problémy, se kterými se oddělení potýkají, a následně jsou navrženy možnosti k jejich nápravě. Navrhovaným řešením je odstranění produkčně plánovacího systému IBM HOST a jeho nahrazení modulem APO systému SAP R/3 od firmy SAP. Na závěr jsou shrnuty přínosy, kterých by firma mohla dosáhnout jeho aplikací.
In the first part of bachelor’s thesis is described the firm, its position on a market and action internal and external effects on ongoing processes in the firm. Next is compiled theory of management, like hierarchy of controlling positions, or like effects modern controlling systems for the support of decision. Order processing is analyzed from the sections like customer service, material planning, production planning, production and store. Next is construction the chart of this order processing and described the most important software on those sections, e.g. SAP R/3 or IBM HOST, which are used for elaboration of orders. The worst problems on the sections are described in the next part and than are designed options for their correction. Proposed solution is: remove system IBM HOST and implementation a new module APO of the system SAP R/3 from SAP corporation. In the end are summarized benefits, which can firm reach by its implementation.
Description
Citation
DOSTÁL, J. Průběh zakázky firmou z pohledu informačních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Roman Petrla (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO