Systém řízení akvária s mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem automatického řídicího systému pro akvárium, vybaveného mikrokontrolérem AT89C51ED2 a jednoduchým uživatelským rozhraním. Po úvodním seznámení s obvykle používanými systémy pro automatizaci v akvaristice je probrán návrh takového zařízení. Nejprve je to výběr komponent a návrh jejich elektrického zapojení. Následuje část věnovaná realizaci a nalezeným problémům a jejich odstranění. Poslední část je věnována návrhu a tvorbě programového vybavení řídicího systému. Tato část ukazuje základní principy ovládacího programu a strukturu jeho hlavních částí. Jsou popsány také nízkoúrovňové funkce pro komunikaci s periferiemi.
This bachelor‘s thesis deals with design of automatic aquarium control system, equipped with microcontroller AT89C51ED2 and simple user interface. After opening introduction to systems, usually used for aquarium automation, there is described design of such device. First, it is selection of components and concept of their electrical connections. Next part is devoted to realisation and found problems and their removing. The last part is devoted to design and creation of program equipment of the control system. This part shows basic principles of control program and structure of it’s main parts. Low-level functions for communication with peripheral devices are also described.
Description
Citation
GOTHARD, A. Systém řízení akvária s mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO