Otopná tělesa.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V bakalářské práci je uveden přehled otopných těles, jejich rozdělení do čtyř základních skupin a popis jednotlivých těles. Rovněž jsou uvedeny základní charakteristiky jednotlivých těles a jejich chování v otopných soustavách. Práce se dále zabývá vlivem některých charakteristik otopných těles na jejich chování a uvádí výhody a nevýhody otopných těles.
The thesis gives an overview of heating elements, their division into four basic groups and a description of each body. Also listed are the essential characteristics of the individual elements and their behavior in the heating systems. This work also deals with the influence of certain characteristics of heating elements in their behavior and presents the advantages and disadvantages of heating elements.
Description
Citation
ZYGMONT, M. Otopná tělesa. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Sekanina, CSc., CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Doc. Janotková: Co jste mínil tím, když jste uvedl, že způsob upevnění těles ovlivňuje tepelný výkon otopného tělesa? Jaké typy otopných těles jsou na trhu dostupná? Za jakých podmínek platí, že desková otopná tělesa mají největší podíl zářivé složky přenosu tepla z používaných otopných těles? Doc. Kratochvíl: Co je to kondenzační kotel a proč je u něho používaný teplotní spád na otopné soustavě tak nízký, pokud se použije tento zdroj tepla?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO