Software pro řízení zapalování a vstřikování spalovacích motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zvyšující se požadavky a nároky na provoz motorových vozidel přispěly k vývoji nových systémů přípravy směsi paliva a zapalování. Splnění stále přísnějších emisních limitů, nižší spotřeba paliva při současném zvýšení výkonu a točivého momentu motoru, to byly hlavní příčiny vedoucí k velice intenzivnímu výzkumu a pozdějšímu zavedení dokonalejších systémů vstřikování a zapalování. Za posledních několik let se koncepce klasického spalovacího motoru téměř nezměnila, ale co se mění neustále, jsou právě řídící prvky motorů jako zapalovaní a vstřikování.
Increasing requirements and claims on running of motor vehicles contributed to development of new systems on the mixture preparations of fuel and ignition. Cardinal causes, which led to the very intensive research and later introduction of superior systems of injection and ignition, where fulfilment of stricter emission limits, lower fuel consumption at prezent engine-power increase and engine torque. The conception of the classical gas-engine was not changed over the past few years. The supervising elements as ignition and injestions of engines are continuously changed.
Description
Citation
KUDA, R. Software pro řízení zapalování a vstřikování spalovacích motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Software pro řízení zapalování a vstřikování spalovacích motorů". Během obhajoby student popsal systémy vstřikování a zapalování. Dále student popsal vlastnosti řídícího softwaru pro vstřikování a zapalování. Po obhajobě student odpověděl kvalifikovaně na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO