Moderní systémy osvětlení vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Osvětlení vozidel je základním prvkem aktivní bezpečnosti, který přispívá ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích a je nedílnou součástí každého motorového vozidla. Již od počátku vývoje motorových vozidel se automobilová elektrotechnika zabývá osvětlením vozidel a zdokonalením viditelnosti za zhoršených podmínek (mlha, déšť, noc). Diky novým systémům osvětlení vozidel jako jsou například adaptivní světlomety, světelné zdroje na bázi LED a systémy pro noční vidění, je silniční provoz mnohem bezpečnější, než kdy dříve.
A vehicle lighting is a basic component of active safeness, which, as an integral part of any vehicle, contributes to road traffic safety increase. From the very beginning, the car electrotechnincs has been engaged in the car lighting and visibility improvment for worse driving conditions, e.g. fog, rain, night ride etc. Thanks to new car lighting systems, such as adaptive headlights, LED based light sources and night vision systems, road traffic became much safer than ever before.
Description
Citation
ŠPAČEK, L. Moderní systémy osvětlení vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Moderní systémy osvětlení vozidel". V průběhu obhajoby student popsal možnosti osvětlení ve vozidlech, užití systémů pro noční vidění a navrhnutou laboratorní úlohu. Student odpověděl kvalifikovaně na otázky oponenta i komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO