Studie výroby elektrické energie z biomasy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je zhodnocení možnosti rozšíření energetického zdroje o technologické zařízení určené k výrobě elektrické energie z biomasy s ohledem na investiční a provozní náklady vyvolané stavbou, dále enviromentální dopady na okolí zdroje a studie dopravy paliva do teplárny, která je umístěna nedaleko historického centra města. V práci jsou popsány aspekty důležité pro správný návrh tepelně-energetického zařízení se všemi provozně významným kompletujícími soubory. Výsledky mají sloužit jako podklad pro rozhodování o realizovatelnosti investičního záměru a shromáždění podkladů pro posouzení možnosti investice.
The scope of this diploma thesis is feasibility study of enlargement the current energy source by new technological equipment designed for heat and electric energy production. Technological equipment is designed regarding to capital costs and minimum enviromental effects. In the thesis is described most important aspects for successful design new biomass energy source. The result can be used for investor´s decision making about determination toward investment.
Description
Citation
CAHA, T. Studie výroby elektrické energie z biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hill (člen) RNDr. Miroslav Kawalec (člen) Ing. Radovan Kundera (člen) Ing. Aleš John, MBA (člen) Ing. Jiří Schacherl (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO