Vliv aditiv v olověných akumulátorech pro hybridní elektrická vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá popisem problematiky olověných akumulátorů a jejich použitím v režimu hybridních elektrických vozidel. Experiment je zaměřen na tvorbu elektrod pro zjištění vlivu pěti druhů aditiv záporné aktivní hmoty v režimu PSoC (Partial State of Charge). Ten simuluje podmínky nastávající v režimu hybridních elektrických vozidel (HEV).
This thesis deals with issues of the issue lead-acid batteries and their application in mode of hybrid electric vehicle. The experiment is focused on the production of electrodes to determine the effect five types of additives in negative active mass in PsoC(Partial State of Charge) mode. This simulates conditions occurring in the mode of hybrid electric vehicles (HEV).
Description
Citation
KLANER, P. Vliv aditiv v olověných akumulátorech pro hybridní elektrická vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jak si vysvětlujete nárůst teploty na všech článcích pri cyklování cca 55000 a 60000 (obr.31)? Co znamená první a druhý PSoC cyklus? Co se stalo s elektordami v prvním PSoC cyklu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO