Výpočtové modelování laboratorního hořáku programem FLUENT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na porovnání různých turbulentních a chemických modelů na příkladu volné metanové trysky ústící do vzduchu. Nejprve je uveden teoretický úvod k modelům, následován CFD (Ansys Fluent) simulacemi plamene pomocí vybraných modelů. Jako součást práce je provedeno a vyhodnoceno experimentální měření. V závěru jsou experimentální výsledky porovnány s nasimulovanými daty.
This thesis focuses on comparing various turbulence and chemical models on an exemplar free methane jet issuing into air. First, a theoretical overview of the models is presented followed by CFD (Ansys Fluent) simulations of the flame using the chosen models. As a part of the thesis an experimental measurement is performed and evaluated. Finally, both spectrometric results and Fluent-predicted data are compared.
Description
Citation
BROUKAL, J. Výpočtové modelování laboratorního hořáku programem FLUENT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (předseda) prof. RNDr. Miloslav Druckmüller, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Jiří Karásek, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen) doc. RNDr. Vítězslav Veselý, CSc. (člen) Prof. Bruno Rubino (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO