Převodník mezi sběrnicemi I2C a RS232

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem tohoto projektu je obeznámit se s funkcí sběrnice I2C a mikrokontroléry AVR a s principem propojení mikrokontroléru s ostatními obvody pomocí této sběrnice. Dále navrhnout takové zařízení, které bude schopno zprostředkovat komunikaci mezi osobním počítačem a ovládanými obvody. Součástí projektu je tvorba potřebného programového vybavení pro mikrokontrolér a návrh vlastního komunikačního protokolu. Dalším cílem projektu je získat přehled o použitích technologiích, možnostech jejich využití a případného rozšíření zařízení o další prvky.
The objective of this thesis is to get familiar with function of I2C bus and microcontrollers AVR and study the principle of connecting microcontroller with the other circuits via this bus. Another goal is to design a device which will enable a communication between personal computer and controlled circuits. A part of this project is production of necessary microcontroller software equipment and to develop own communication protocol. Another output of this project is getting an overview of applied technologies, study possibili-ties of their additional usage and potential enlargement of device with another components.
Description
Citation
BEDNAŘÍK, M. Převodník mezi sběrnicemi I2C a RS232 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Peter Stančík (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Co způsobuje, že sběrnice I2C je provozu schopná pouze na několik málo metrů? Co znamená pojem "Arbitrace"? Proč si myslíte, že je volba kmitočtu oscilátoru 4MHz nevyhovující?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO