Parní generátor reaktoru ESFR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá parním generátorem pro reaktory ESFR (Evropský Rychlý Sodíkem Chlazený Reaktor), jenž je vyhříván tekutým sodíkem. V úvodních kapitolách jsou teoretické informace o parametrech ESFR a porovnání s výměníky tepla v jaderných elektrárnách pracujících na stejném principu (sodík jako chladivo). Následuje návrhová část, kam patří úvod do problematiky výpočtu, volba materiálu a koncepce výměníku a samotná výpočtová část, která zahrnuje tepelný, hydraulický a pevnostní výpočet. Závěr je věnován zhodnocení řešení, porovnání z hlediska jaderné a technické bezpečnosti.
This master thesis deals steam generator for ESFR (European Sodium Fast Reactor), which is heated by liquid sodium. In the beginning chapters, there are theoretic information about ESFR's parameters and its' comparison with ohter types of heat exchangers in nuclear reactors with the same principal (sodium as a coolant). Then designing part follows, which contents of introduction of calculations, option of material and conception of heater. Computational part on its own includes thermal, hydraulic and stress calculations and comparison with aspects in nuclear safety and security.
Description
Citation
BÁTĚK, D. Parní generátor reaktoru ESFR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Oldřich Matal, CSc. (člen) Ing. Jiří Kubíček, Ph.D. (člen) Pavel Skoupý (člen) Ing. Aleš John (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO