Adaptace aparatury pro časově rozlišenou optickou spktroskopii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Předmětem bakalářské práce je sestavení aparatury pro měření transientní absorpce zábleskovou fotolýzou a otestování její funkčnosti pomocí detekce absorpce tripletních stavů benzofenonu. Teoretická část je věnována základům optické spektroskopie, zábleskové fotolýzy a instrumentace, využívané ve spektroskopii s přihlédnutím na komponenty použité při stavbě experimentální aparatury. Praktická část se zaměřuje na vlastní realizaci aparatury, proměření základních experimentálních závislostí pro otestování funkčnosti aparatury a zjištění časové závislosti průběhu transientní absorpce tripletních stavů.
The theme of the bachelor's thesis is an assembling of an apparatus for measurement of transient absorbance by flash photolysis and a testing its functionality by detecting of benzophenon triplet states absorbance. The theoretical part focuses on basic principles of optic spectroscopy, flash photolysis and an instrumentation used in spectroscopy. Special attention was paid to the components used for constructing of the experimental apparatus. The practical part concentrates on a realization of the apparatus itself, a testing of basic experimental dependences and a determining of time dependence of transient absorbance of triplet states.
Description
Citation
KOUTNÝ, J. Adaptace aparatury pro časově rozlišenou optickou spktroskopii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Klučáková – Je v současné době aparatura zcela adaptována pro experimenty? Taraba – Jaká je jednotka intenzity excitačního pulsu? Jaký je rozměr molárního absorpčního koeficientu? Veselý – Jaké jsou vhodné hodnoty absorbancí z hlediska přesnosti měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO