Elektrické charakteristiky povrchového výboje pro rozklad organických látek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této semestrální práce je popsání elektrického povrchového výboje pro rozklad organických látek, který bude dále sloužit k praktickému proměření VA charakteristiky zapálení povrchového výboje, vlivu průtoku a typu nosného plynu na VA charakteristiku a moment zapálení povrchového výboje, proměření dynamických charakteristik povrchového výboje v různých nosných plynech o různém průtoku a stanovení energetických poměrů ve výboji pomocí dynamických charakteristik. Hlavní část práce je věnována podmínkám zapálení výboje, jejich vlastnostem při různých podmínkách a dalším typům výbojů.
The aim of this semestral work is to describe importance of electric surface discharges for decomposition of organic substances. This will serve to practical measurement of VA characteristic of surface discharge ignition, flow effect and type of portative gas for VA characteristic and moment of ignition of surface discharge. Then measurement of dynamic characteristic of surface discharge in assorted portative gases with diverse kind of flowage and setting of energetic ratios in discharge by means of dynamic characteristics. The main part of this work is dedicated to conditions of discharge ignition, its characteristics in different conditions and another types of discharges.
Description
Citation
BUDÍK, M. Elektrické charakteristiky povrchového výboje pro rozklad organických látek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Víme, že ve vzduchu v jarním období se vyskytují jako alergeny prachové organické látky, konkrétně rostlinný pyl. I když existují jednodušší metody jak se zbavit v uzavřeném prostoru pylu ve vzduchu (např. mechanickou nebo elektrostatickou filtrací), můžete odhadnout, zda by k tomuto účelu bylo možné využít také povrchového výboje ? Jak by se asi musely pozměnit parametry takového experimentu ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO