Sportovní vybavenost v kontextu místa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá urbanistickým řešením území Komínských louk a návrhem fotbalové akademie. . V návrhu je vytvořena osa, která spojuje dva hlavní vstupy do území a dělí území na dvě části. První část u řeky je část pro relaxaci pikniky atd… Funguje jako městský park. Dále jsou v návrhu vytvořeny umělé koryta pro možnosti využití řeky ke koupaní, bruslení, půjčování šlapadel. Vzniklé ostrovy pak fungují jako oblasti lesoparků, s důrazem na ochranu původních biotopů řeky. Další vstupy jsou navázány na zastávky tramvaje č. 1. Z těchto vstupů vedou cesty kolmé k hlavní ose a dělí území na primární pásy. Další dělení území na sekundární strukturu, je pomocí cest kolmých k hlavní ose, jejíž vzdálenosti jsou v měřítku fotbalového hřiště a vycházejí z důležitých bodů v území. Jednotlivé pásy jsou funkčně určeny možností zaplavení. Ty pásy jenž mohou být nejčastěji zaplavovány jsou určeny pro zahradnictví, ukázkové zemědělství, sportovní plochy s volným přístupem. Další pásy pak umožňují zastavění a také umístěný sportovišť s kontrolovaným vstupem. Fotbalová akademie je umístěna na křížení hlavní osy a cesty směřující ze zástavky tramvaje.
The essay is based on urban development of Komin meadows and proposal of football academy. In the proposal is centre line, which is connecting two entrances to the area and is splitting the area in two parts.The first part by the river is for relaxation, pick-nicks etc. It behaves as a city park. In the proposal you'll find inorganic river basin for swimming, ice skating, renting pedals. Created islands behaves as a forest parks with insistence to protect original biotopes of the river. Other entrances connect tram stops No.1. From these entrances conduct paths to the centre line and split the area into primary flow lines. Next splitting of the area into secondary structure is by paths erected to the centre line. Size of the paths is in the measure of football ground and are located in important points of the area. Individual flow lines could be flowed by water. Those flow lines which can be flowed by water most frequently behaves as gardens, sample agriculture, sports areas with absolute access. Other flow lines are for building and setting up sport grounds with supervised access. Football academy is located at crossing of the centre line and path from the tram stop.
Description
Citation
BUŽEK, J. Sportovní vybavenost v kontextu místa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiří Suchomel (předseda) Ing.Tomáš Novotný (člen) Ing. Zdeněk Sendler (člen) Ing. arch. Marek Štěpán (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO