Konstrukce bioinkubátoru pro transport buněčných kultur

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se v rešeršní části zabývá rozdělením inkubátorů do několika skupin podle způsobu použití. Z těchto skupin jsou vybrány biologické inkubátory, proveden rozbor jejich konstrukce a vysvětleny možnosti snímání a řízení teploty i CO2. Rešerše je zakončena přehledem již prodávaných biologických transportních inkubátorů pro přenos buněčných kultur. V části práce zabývající se novým konstrukčním řešením je představeno několik koncepčních variant. Po konstrukčně technologickém rozboru je z těchto variant zvolena nejvhodnější varianta, která je dále rozepsaná v konstrukčním řešení. Rám inkubátoru je navrhnut z hliníkové slitiny a provedena jeho pevnostní analýza pomocí MKP. V konstrukčním řešení jsou krok za krokem vysvětleny a vizualizovány jednotlivé konstrukční uzly. V závěrečné části konstrukčního řešení jsou uvedeny informace o výrobě konstrukce a cenové kalkulaci probíhající výroby.
In a research part, this diploma thesis deals with dividing incubators into groups according to their kind of use. From the groups biological incubators have been chosen to describe their construction, to explain possibilities of doing sampling and temperature and CO2 control. The research part is concluded by an overview of biological transport incubators for a transfer of cell cultures. In the part of the thesis which deals with a new construction solution some variations are suggested. The most suitable variation has been chosen after a structural technological description, and it is further described in a constructional solution. The frame of the incubator is made from aluminium alloy and is controlled by FEM. There are individual structural nodes being explained and visualised step by step in the construction solution. In the end of the construction solving some information about making the construction and prices of all continuing manufacture are stated.
Description
Citation
MACHÝČEK, D. Konstrukce bioinkubátoru pro transport buněčných kultur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Marián Dzimko, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Rosický, CSc. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Dočkal, Ph.D. (člen) Ing. Bronislav Růžička, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dobeš, CSc. (člen) Ing. Petr Čížek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO