Detekce krevních elementů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá detekcí a následnou klasifikací krevních elementů. Krevní elementy jsou zde popsány z hlediska vlastností, které jsou využity při digitálním zpracování obrazu. Dále jsou rozebrány dostupné teorie předzpracování, analýzy obrazu a metody klasifikace. Získané poznatky jsou aplikovány v programovém prostředí MATLAB. V rámci tohoto programového prostředí je pilířem pro uvedenou práci Image Processing Toolbox. Součástí je i uživatelské rozhraní, čímž je komunikace s programem usnadněna. Program byl otestován na snímcích krevních nátěrů a dosažené výsledky zhodnoceny.
Thesis deals with the detection and subsequent blood elements classification. Blood elements are described mainly in terms of optical features, that is used for digital image processing. Furthermore, available pre-processing theory, image analysis and methods of classifikation are discussed. Acquired knowledges are applied in MATLAB. Image Processing Toolbox is a pillar for that work within this programming environment. The program includes user interface, thus facilitating communication with the program. The program was tested on blood smear images and the results were evaluated.
Description
Citation
KADLČEK, V. Detekce krevních elementů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Jan položil otázku: předzpracování obrazu (použitá metoda rozvodí, transformace obrazu). Student odpověděl jen částečně. Komise při hodnocení bakalářské práce konstatovala, že práce v podstatě splnila zadání, byť značně nedokonalým způsobem. Obhajoba práce prokázala, že student se řešení práce věnovala v nezbytné míře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO