Lisování prolisů v austenitickém nerezavějícím plechu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce řeší návrh prolisů v plechu pro teplosměnné solární panely. Jsou vybrány dva tvary prolisů – jehlancový a podélný tvar. Je zhodnocena jejich možná výroba a popsána vybraná metoda výroby GUÉRIN. Pro výrobu je zvolen plechový polotovar z austenitického korozivzdorného materiálu 17 240. Je navržen tvářecí nástroj s vyměnitelnými lisovníky a elastickým médiem pro různé modifikace a porovnání tvarů prolisů. Pro experimentální výrobu je zvolen hydraulický lis CZR 600.
Thesis resolvs proposal punches in the sheet metal for heat transfer solar panels. Shapes of punches are selected – piramidal shape and lengwise shape. It is reviewed their possible production and the selected method of Guérin is described. Sheet metal from austenitic stainless 17 240 is selected for the manufacturing. Forming tool is designed with interchangeable punches and elastic medium for various modifications and comparing shapes of punches. It is used hydraulic press CZR 600 for a experimental production.
Description
Citation
RUDOLF, B. Lisování prolisů v austenitickém nerezavějícím plechu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Student odpovídal na níže uvedené otázky komise: 1. Kovový lisovník z materiálu 11 600 je pouze pro zkušební vzorky? 2. V ekonomickém hodnocení chybí osobní náklady. 3. Byly měřeny tloušťky výlisků na různých místech? 4. Jaké byl rozdíly v naměřených tloušťkách? 5. Který prvek způsobuje korozivzdornost oceli? 6. Co způsobuje nikl v oceli? 7. Jak bylo zajištěno meření tloušťky tak, aby bylo měření kolmé na plochu? 8. Jak by se daný problém vyřešil jiným způsobem měření? Jakým?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO