Podvozky traktorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá v současnosti používanými podvozky kolových a pásových traktorů. V první části je proveden přehled a stručný popis jednotlivých konstrukčních částí. Druhá a třetí část je zaměřena na řízení kolových a pásových traktorů. Jsou zde podrobněji popsány jednotlivé druhy řízení a uveden princip činnosti. Nejvíce prostoru je věnováno hydrostatickému řízení, které je nejrozšířenější. V závěru je shrnut současný stav v konstrukci podvozků traktorů, používaná řešení, popsány nové moderní systémy a nastíněn předpokládaný trend vývoje.
This bachelor thesis deals with the currently used chassis of wheeled and tracked tractors. In the first part is an overview and a short description of individual components. The second and third parts are focused on steering of wheeled and tracked tractors. There are in detail described different types of steering and is given a principle of operation. Most of space is devoted to hydrostatic steering which is the most widespread. In the end is summarized a present situation in designing of tractor chassis. There are mentioned used solutions and are described new modern systems and is estimated a supposed trend of development.
Description
Citation
KRÁTKÝ, M. Podvozky traktorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a podstatnými závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponneta práce a následující otázky členů zkušební komise: 1. Kde se používají rámové a samonosné konstrukce traktorů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO