SIP klient pro Windows Mobile

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh a realizace softwarového klienta, který bude schopen provádět telefonní spojení prostřednictvím paketové sítě. K tomuto účelu je využit signalizační protokol SIP společně s protokolem pro přenos multimedií RTP. Z tohoto důvodu je v bakalářské práci rámcově rozebrána struktura a fungování SIP protokolu a RTP protokolu. Jedná se o seznámení s danou problematikou, nikoli o podrobnou studii těchto nástrojů. Dále je uvedena stručná charakteristika operačního systému Windows Mobile, pro který je aplikace určena primárně. V práci je stručně popsána charakteristika několika knihoven, které byly pro použití v navrhované aplikaci uvažovány. Následuje návrh řešení, na který pozvolna navazuje rozbor realizovaného programu. V poslední části práce je popsáno fungování programu a je otestováno jeho chování v různých modelových situacích.
The main objective of this thesis is the design and implementation of client software, which will be able to conduct a phone connection through the packet network. Signalling protocol SIP together with RTP, the protocol for the transmission of multimedia, is used for this intention. Structure and functioning of the SIP protocol and RTP protocol is analyzed in this thesis. This is introducing with the issue, not a detailed study of these instruments. In addition, a brief overview of the Windows Mobile operating system for which the application is intended primarily is released. The characteristic of several libraries that have been considered for use in the application is briefly described in this thesis. Next the design of solution and the analysis of the program follow. In the last part the functioning of the program is described and its behavior is tested in various model situations.
Description
Citation
REGUEYRA, P. SIP klient pro Windows Mobile [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jakým způsobem by jste řešil bezpečnost SIP aplikace, aby mohly být odmítnuty nechtěné hovory?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO