Přenos tepla v úložném obalovém souboru a jeho vliv na okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je řešení problematiky týkající se přestupu tepla v úložném obalovém souboru pro vyhořelé jaderné palivo. V první části jsou zhodnoceny způsoby koncepčního řešení úložných obalových souborů jednotlivých států. Na základě tohoto byla pro výpočet zjednodušeného modelu vybrána varianta uvažovaného projektu hlubinného úložiště v České republice. Druhou částí je výpočtové řešení, které bylo rozděleno na dvě části. Ta první se týká výpočtu přestupu tepla v úložném obalovém souboru a je provedena analytickou metodou. V části druhé je výpočet koncipován numerickým modelem. Tímto způsobem je analyzována oblast v blízkém okolí tohoto modelu úložného obalového souboru. Poslední část této práce se týká navržení ukládacích roztečí mezi úložnými obalovými soubory a také optimální umístění v podzemní části hlubinného úložiště.
The main object of this diploma thesis is solving problems concerning heat transfer in disposal cannister for spent nuclear fuel. In forepart possibilities of conceptual solving according of disposal cannister to particular states are reviwed. On the basis of this a variant of possible protect of a nuclear fuel repository in the Czech republic has been chosen for calculationof a simplified model. Second part is computational solving that was divided into two parts. The first deals with calculation of heat transfer in disposal canister and is done by an analytical method. In the second part is calculation is done by numerical model. In this way region in near surroundings of this model of disposal cannister is analysed. Last part those diploma thesis deals with design of the storage of spacing among disposal canisters as well as optimum placing in underground part of nuclear fuel repository.
Description
Citation
MARCELL, J. Přenos tepla v úložném obalovém souboru a jeho vliv na okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Matal, CSc. (místopředseda) prof.Ing. Petr Kolat, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. (člen) doc.Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Mirko Hudeček, CSc. (člen) Ing. Bedřich Heinze (člen) Ing. Alexej Nováček (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO