Vytvoření databáze vzorků za účelem rozpoznávání řeči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá rozpoznáváním řeči a tvorbou řečové databáze, která bude sloužit jako trénovací a testovací data pro systém rozpoznávání řeči. Daný korpus je navrhnut jako databáze čtené řeči. V teoretické části je čtenář seznámen s pojmem rozpoznávání řeči a je hlouběji uveden do problematiky. Praktická část se skládá z podrobného postupu vytvoření databáze čtené řeči. Samotná databáze je prezentována na přiloženém médiu. V závěru práce je přiložena potřebná dokumentace celé databáze.
This thesis deals with problems of speech recognition and creation of speech corpus, which will serve as a training or testing data for speech recognition system. Mentioned corpus is designed as a corpus of read speech. In theoretical part reader is acquainted with the term Speech Recognition and then is more deeply introduced to the problems. The practical part consists of a detailed description of read speech database creation. The very corpus is then presented on the attached data carrier. In the last part there is a documentation of the read speech corpus presented.
Description
Citation
GROBELNÝ, P. Vytvoření databáze vzorků za účelem rozpoznávání řeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) Ing. Václav Křepelka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Skořepa, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Václav Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Otázky: Co je to foneticky vyvážená věta?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO