Softwarová podpora výuky kryptografických protokolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Dokument obsahuje informace o autentizaci, šifrování, integritě dat, autentičnosti dat. Dále je zde popis známých kryptografických protokolů a jejich funkce, popřípadě jejich slabiny. Všechny tyto informace vedly k návrhu a realizaci softwaru pro podporu výuky kryptografických protokolů spustitelného na běžném webovém prohlížeči. Proto byla aplikace navržena jako webové stránky v PHP za využití i JavaSriptu a AJAXu. Tím je zajištěna i multiplatformnost a nezávislost na architektuře OS. Krom popisné a ilustrativní části aplikace obsahuje i interaktivní části a animace. V závěru textové části se nachází popis obsahu a funkcí výukového softwaru. Zdrojové kódy je možné nalézt na přiloženém CD.
Document contains informations about authentication, encryption, data integrity and data authenticity. Next part includes description of well know cryptography protocols, their functions and also their weaknesses. All of these acquired informations were used in concept and final software support for teaching of cryptography protocols, which is able to run on clasic web-browser. Thats why the application was designed as web PHP pages using JavaScript and AJAX, which ensures plaform and OS architecture independency. Besides the descripted and ilustrated part of application there are also interactive parts and animations. The last period contains description of education software and its functions. Source code can be found on the appended CD.
Description
Citation
MAREK, T. Softwarová podpora výuky kryptografických protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
V čem spočívá interaktivita programu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO