Modelování a řízení mechatronických soustav v SolidWorks a NI LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Při návrhu mechatronického systému je třeba implementovat řízení do mechanismu technologického výrobku. Je proto zapotřebí vytvoření propojení nástroje pro návrh řízení a nástroje pro CAD návrhy mechanismů. Na tuto potřebu reagovala firma National Instruments vydáním toolkitu pro propojení NI LabVIEW s CAD nástrojem SolidWorks. Toto propojení umožňuje z prostředí NI LabVIEW ovládat simulace na virtuálním modelu v prostředí SolidWorks/COSMOS Motion a zpět získávat výsledky dynamické analýzy. Cílem práce je zhodnotit možnosti propojení vývojového nástroje a CAD systému a zhodnotit využití při návrhu mechatronického systému.
When designing a Mechatronics system should be the management implemented into the mechanism of technological products. It is therefore necessary to create a connection tool for the management design and tools for the CAD of the management mechanism. The company responded that the need for the issuance of National Instruments toolkit to connect the NI LabVIEW with SolidWorks CAD tool. This link allows the NI LabVIEW environment to control the simulation on the virtual model in the SolidWorks/COSMOS Motion and back to obtain the results of dynamic analysis. The aim of this work is to evaluate the possibility of linking development tools and CAD system and evaluate its use in the design of Mechatronics system.
Description
Citation
FRIDRICHOVSKÝ, J. Modelování a řízení mechatronických soustav v SolidWorks a NI LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Přikryl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student ve své prezentaci představil diplomovou práci. Odborná komise po přečtení posudků vedoucího a oponenta DP položila doplňující otázky. Student reagoval na dotazy a komise ji ohodnotila výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO