Lineární a adaptivní filtry pro signály EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci se zabývám potlačením síťového rušení EKG signálu pomocí lineárních a adaptivních filtrů. Toto spadá do oblasti předzpracování. Cílem je vhodně filtrovat signál za současného zachování jeho diagnostické hodnoty. Navrhnul jsem filtry využívající nulování spektrálních čar, filtry Lynnova typu a dva typy adaptivního filtru. V další části jsou výsledky při použití různých filtrů porovnány z hlediska úspěšnosti filtrace.
In this work, I deal with ECG signal interference suppression using linear and adaptive filters. This falls in field of signal preprocessing. The aim is to properly filter the signal, while maintaining its diagnostic value. I designed filters based on spectral lines resetting, Lynn’s filters and two types of adaptive filters. In the next part, results of different filtering ways are compared.
Description
Citation
KUBÁT, M. Lineární a adaptivní filtry pro signály EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. doc. Chmelař položil otázku: způsoby zarušení síťovým brumem. Ing. Jiřík položil otázku: z čeho vychází nemožnost potlačení síťového brumu u Lynnových filtrů. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO