Inteligentní klasifikace příznaků pro podporu diagnostiky glaukomu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá inteligentní klasifikací příznaků pro podporu diagnostiky glaukomu. První část práce se věnuje anatomii oka a onemocněním sítnice zvaném zelený zákal. V další části je stručně popsaná texturní analýza a jak získáváme příznaky pro klasifikaci. V poslední části se zabývá samotnou klasifikací příznaků pomocí neuronových sítí a algoritmů HoKashyap a AdaBoost. Tato práce je tedy zaměřena na srovnání účinnosti těchto klasifikátorů na poli oční diagnostiky, čehož se i podařilo úspěšně dosáhnout.
This bachelor thesis deals with inteligent features classification aimed to support diagnosis of glaucoma. First part focuses on eye anatomy and disease called glaucoma. In next part is briefly described texture analysis and how do we get attributes for classification. In last part it is dealt with attribute classification with the aid of neural networks and algorithm HoKashyap and AdaBoost. This thesis is therefore focused on comparing effectivity of these classifiers on the field of optical diagnostics which was managed successfully.
Description
Citation
VYKOUPIL, P. Inteligentní klasifikace příznaků pro podporu diagnostiky glaukomu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student odpověděl na otázky členů komise doc. Kolář: Jaké byly použité příznaky? Jaký je elementární klasifikátor u AdaBoost? Ing. Maděránková: Byl použit jen jeden perceptron? Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO