Kožní odpor a psychogalvanický reflex

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo objasnit jev zvaný psychogalvanický reflex, popsat mechanizmus jeho vzniku, projev a využití. Rozebírá také strukturu kůže a její vlastnosti z hlediska vedení elektrického proudu, dále popisuje fenomén samotný a zabývá se také podmínkami pro jeho měření. Praktická část je věnována návrhu a realizaci jednoduchého psychogalvanometru. Tento přístroj je připojen k počítači a získaný signál je zpracován v LabView.
The aim of this bachelor’s thesis was to clarify the phenomenon called psychogalvanic reflex, describe mechanism of its origin, its affects and use in practice. It analyzes the structure of the skin and its properties in terms of conducting electrical current, describes the phenomenon itself and discusses the conditions for its measurement. The practical part is devoted to the concept and realization of a simple psychogalvanometer. This device is connected with PC and acquired signal is processed by LabView.
Description
Citation
TRÁVNÍČKOVÁ, H. Kožní odpor a psychogalvanický reflex [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. MUDr. Závodná položila otázku: na jaké frekvenci kolísá kožní odpor? byla během měření sledována teplota okolí? Mgr. Bernard položil otázku: byl standardizován postup při měření (příprava povrchu kůže)? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO