Segmentace MRI dat s využitím metody narůstání oblastí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá segmentaci dat a jejich zpracování. Data jsou získány vyšetřením pacienta na magnetické rezonanci formou tzv. milimetrových řezů. Prohlížeč byl naprogramován v programovém vybavení Matlab pomocí jeho vývojového prostředí GUIDE. Poskytuje načtení a náhled medicínských obrazových 3D dat ve všech pohledech a umožňuje jejich segmentaci a grafickou úpravu.
This thesis deals with the segmentation of medical images. The data were obtained using MRI representing millimeter slices. Viewer was programed in Matlab GUIDE. The Viewer allows you to read and visualize of medical image 3D data in three plane. Further it allows you to perform segmentation.
Description
Citation
PHAM, M. Segmentace MRI dat s využitím metody narůstání oblastí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Lukáš Dadák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Na otázku oponenta bakalářské práce Ing. Walka (výpočet referenční oblasti a výskyt impulsního šumu v MRI datech) student dostatečně odpověděl. Prof. Jan se dotázal na odstranění šumu v datech MRI, které student vysvětlil. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO