Grafické rozhraní pro průmyslové displeje v obvodech FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací grafického rozhraní, které umožňuje vykreslování znaků a základní formátování textu na průmyslovém displeji. Toto rozhraní je navrhnuto pro hradlové pole Spartan 3. Komunikace s nadřazeným systémem probíhá pomocí sériového rozhraní. Návrh je rozdělen do pěti bloků, aby byl snáze modifikovatelný. Tato práce se také zabývá návrhem rozšiřující desky pro připojení displeje k vývojovému kitu a návrhem demonstrační desky pro realizované rozhraní.
This Bachelor’s thesis deals with design and realization of graphic interface that allows rendering of characters and basic text formatting on the industrial display. This interface is designed for Spartan 3 gate array. Comunication with superior system is through serial interface. Design is separated into five parts in order to achieve easier modification of the design. The thesis also deals with design of expansion board for display connection with the development kit and design of demonstration boar for realized interfaces.
Description
Citation
DRBAL, J. Grafické rozhraní pro průmyslové displeje v obvodech FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Jana Pekárková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Diplomant seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta a komise. Otázky komise: Proč jste pro komunikaci zvolil sériové rozhraní? Je možné vyžít dotykové vrstvy, kterou displej obsahuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO