Vodivé vrstvy realizované na nízkoteplotní keramice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce byla zaměřena na určení limitních mezí sítotisku a stanovení výkonové zatížitelnosti vrstev na LTCC. Popisuje tisk vodivých motivů sítotiskovou metodou na substrátech. Obsahuje popis měření na vodivých vrstvách a zpracování jeho výsledků. Také bylo provedeno tištění vrstev na korundovou keramiku pro porovnání výsledků. Z naměřených hodnot byly sestaveny grafy které znázorňují možnost výkonového zatížení vrstev v závislosti na teplotě a šířce tlustovrstvého vodiče.
The bachelor thesis was focused on a determination of the limits of screen printing and on estabilishing a power loading of layers on LTCC. It describes the print of the conductive themes via the screen-printing method on the substrata. The thesis contains the description of a measuring on the conductive layers, and a processing its results. It was also performed the printing of layers on a corundum ceramics in order to compare the results. From the measured values were formed the graphs, which represent the possibility of the power loading of layers depending on the temperature and on the width of the thick-layer guide.
Description
Citation
POLEDNÍK, T. Vodivé vrstvy realizované na nízkoteplotní keramice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl následující dotazy. Dovedete srovnat vlastnosti LTCC a aluminiového substrátu? Např. proudovovou zatížitelnost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO