Návrh výroby součásti polohovacího mechanismu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na technologii přesného stříhání. Jedná se o výrobu součásti, která má sloužit jako polohovací mechanismus do sedadel osobních automobilů. Předpokládaný počet je 800 000 ks výstřižků za rok. Vzhledem k takovému množství a požadované kvalitě i přesnosti výstřižku je zvolena právě technologie přesného stříhání s tlačnou hranou. Součást bude zhotovena na trojčinném lise od firmy Feintool AG Lyss. Jedná se o lis GKP – F 160 s mechanicko – hydraulickým pohonem. Tento lis se speciálně vyrobeným střižným nástrojem vystřihne dva výstřižky na jeden zdvih stroje.
The disertation is focused to the technology of fineblanking. It is concerned to a production of part, which will be used as a mechanism for changing the position of seats in cars. The expected production series is 800.000 pieces per year. With reference to the quantity and demanded quality and also accuracy of blank is choosed precisely technology of fineblanking process with pressure edge. The part will be produced on triple-action press produced by Feintool AG Lyss. It is press GKP – F 160 with mechanical-hydraulic drive. This press and specialy create blanking tool produces two blanks per one action.
Description
Citation
GARGULÁKOVÁ, L. Návrh výroby součásti polohovacího mechanismu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Diplomantka seznámila komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděla otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Používá se Cl u dnešních maziv? Jak se součást vystřihne najednou i s otvory? Metoda stříhání se "zápornou vůli". Je konstanta "c" stejná u všech druhů stříhání? Pro co je určena součást z DP? Je kapacita trh na prodej součásti? Co s bodem zvratu udělá automatizace výroby? Jak se projeví krize?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO