Programové vybavení pro práci s mikroskopickým obrazem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce seznamuje se základním zpracováním obrazu v oblasti šedotónového a binárního obrazu. Zabývá se také analýzou získaných dat. Seznamuje s termíny jako morfologie či segmentace obrazu. Získané poznatky jsou aplikovány pro tvorbu programu na kompletní zpracování mikroskopického obrazu v programovém prostředí LabView s následnou analýzou a vykreslením výsledků do obrazu. Probíhající operace jsou pro lepší představu dokládány průběžnými obrázky.
This project informs about the basic image processing on grayscale and binary images. The project deals with analyzing the data obtained. Acquaints with terms such as morphology and image segmentation. Acquired knowledge is applied to create a program to complete the processing of microscopic images in LabView programming environment with subsequent analysis and plotting of results into image. For a better idea supporting data about operation in progress are continuous images.
Description
Citation
PAVLIŠTA, L. Programové vybavení pro práci s mikroskopickým obrazem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) prof. MUDr. Jindřich Vomela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena s přehledem. Do diskuze se zapojili prof. Vomela, doc. Drastich a Ing. Halámek. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO